The Winter (2016)

Kosmorama 2017

Film 3: The Winter

Argentinske The Winter (2016) visste jeg lite om på forhånd. Noen hadde sagt at det var en slags western lagt til vår tid. Det var ikke så dumt sagt. Men ikke den type western med beintøffe revolvermenn og livlige salooner. Mer i retning lutfattige og nedtrampede arbeidere ute i hutiheita oppi fjellet.

Vi er på en sauefarm oppe i fjellet. En gjeng sesongarbeidere er der for å klippe sauer. De jobber i de samme klærne som de ellers går i, eneste klærne de har. Jorda er skrinn. Hestene er skrantne og har dårlig pels. Arbeidsmennene sover i en rekke på gulvet i fjøset, som ikke har all verdens vegger til å beskytte mot kulda.

I starten er dette en veldig bra film. Det er en avromantisert framstilling av folk som ikke gjør annet enn å jobbe og sove, og iblant drikker de. Det er flott foto, og flotte stemningsbilder av mektig fjellnatur og beinhardt arbeidsmiljø.

Hovedpersonen er en ung mann som etter hvert får i oppdrag å passe på farmen om vinteren, når alle andre har dratt.  Og det blir vakre vinterbilder.

Alene på farmen er vinteren utrygg. Det er banditter omkring. Han hører dem om natta, og ser restene av deres ugjerninger på dagtid. Det bygges opp en litt gyselig stemning.

Filmen taper på at det ikke er så mye karakterutvikling å snakke om. Den gamle gubben som hadde jobben hans før, drar ned og besøker dattera si, uten at vi får vite noe mer om det forholdet, og plutselig er dattera ute av storyen uansett. Vår mann har plutselig en gravis dame og en liten gutt på kjøkkenet sitt, og like plutselig er de også ute av storyen.

Filmen har en flott opptakt, den er nydelig å se på, men storyen er rett og slett ikke særlig interessant.

Advertisements

One thought on “The Winter (2016)

  1. Pingback: Kosmorama 2017 omtrentlig oppsummert | VideoWold med GladWold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s