Dogs (2016)

Rumenske Dogs var første filmen jeg fikk sett på Kosmorama 2017 (etter å ha hilst på Stig, Kim og Frida, som jeg alltid treffer på under Kosmorama).

Filmen starter med at en sko med innhold blir funnet. Den lokale lensmann bruker middagsbestikket sitt for å undersøke skoen og foten. Dette er en bra scene, med stillferdig morbiditet.

Dogs foregår ute på landet et sted. Alt er nedslitt, jorda er skrinn. Er ung mann fra byen har arvet en eiendom etter sin far, og en hund som heter Police. Han har tenkt å selge. De lokale liker ikke endringer, noe han skal få merke.

Det hviler en arvesynd over stedet: Faren hans har gjort noe fælt en gang i tiden. Og det foregår noe lysskye greier om natta.

Han undrer på hva som er hensikten med gjerdene som virker litt umotivert stat opp her og der, men aner etter hvert at det er en grunn til at faren mente det var tryggest å ha minst mulig vegetasjon på eiendommen.

Filmen har blitt sammenlignet med No country for old men. Det er en sammenligning som gir mening. Lensmannen vet om alt som skjer, men vet også at han ikke kan gjøre noe med det. Som han sier til den unge mannen: «If you’re smart, don’t be stupid».

Sheriffen i No country er jo også en som stort sett observerer ondskapen som foregår, men ås vidt jeg husker så utfører han ikke en eneste handling som får noen som helst innvirkning for de andre karakterene i filmen.

I Dogs og er det en ondskap som bare er der. Spesielt på landet, fordi der er alle idioter i tillegg.

I starten ble plotet sakte og spennende lagt ut. Men filmen blir etter hvert litt kjedelig. Historien er ikke veldig original. Hovedpersonen sier nesten ingenting. Og plutselig dukker det opp ei dame som bare maser. Og han er mutt. Det er muligens ment som en slags forholdsgreie, men det var særdeles uinteressant. Og så noe om at en mann må gjøre det en mann må gjøre.

Siden filmen er rumensk er det sikkert noen politiske undertoner her som jeg ikke fikk med meg.

Advertisements

One thought on “Dogs (2016)

  1. Pingback: Kosmorama 2017 omtrentlig oppsummert | VideoWold med GladWold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s