Highlander 2 & 3 **SPOILERS**

Samme dag som jeg fikk min offentlige sertifisering som Trener 2 i volleyball, synes jeg det passe bra å se Highlander 2. Side den har 2 i tittelen. Det er antagelig en drittfilm, men her trengs det litt kontekst.

Highlander var en av favorittfilmene mine da jeg var liten og teit (jeg likte nesten alle filmer med sverd og fekting. Ivanhoe og tv-serien om Dick Turpin er konge). En kompis av meg hadde VHS-maskin, noe ikke så innmari mange i Namsos hadde på 80-tallet. Han hadde noen filmer; Star Wars, Highlander og musikkvideoen til Thriller, og disse så vi om og om igjen.

Vi rådigga Highlander, og jeg har ikke tenkt å risikere å ødelegge fortryllelsen ved å se den igjen i voksen alder. Derfor har jeg skydd oppfølgerne, de skal visst være aldeles håpløse. Det er jo et corny opplegg: En gjeng udødelige, som bare kan dø ved å bli halshugget. Så de drar rundt med digre sverd for å hugge hodet av hverandre, når de bare kunne latt være, og levd i boller og brus til evig tid.

Kul skurk

Uansett; vi elsket Highlander. Det var muligens første gangen jeg syntes at skurken var kulere enn helten. Kurgan var fantastisk. Kul stemme. Og scenen der han stjeler bilen til ei gammel dame, er ukorrekt og herlig. Jeg husker også en lang scene der han står og veier med det idiotisk digre sverdet sitt på et hotellrom, så kommer det ei sexy dame inn og sier «Hi, I’m Candy». Og han sier «Of course you are». Da var vi i den lokale prepubertalforeningen fornøyde: HØH HØH, den skjønte vi!

Highlander 2 The Quickening. med SPOILERS

Griitingsh, Highlander. Sean Connerey er med her også. HURRA!!!

Nå er vi i fremtiden og ozonlaget har gått til helvete. I et flashback får vi vite at hovedpersonen MacLeod og Sean er forvist fra..øh, noen som bor i en hule. De er forvist til fremtiden, hvor de må hugge hodet av hverandre til bare en er igjen, og han får velge om han vil komme tilbake eller fortsette å leve ut tiden som et fritt menneske. Jeg kan ikke huske om den forklaringen var med i førstefilmen, men det gjør uansett ikke så mye til eller fra.

Bilderesultat for highlander 2 pics

Highlander 2 er fra 1991. Lurer på hvordan det funker. Førstefilmen er fra 86, og den er så innmari 80-talls, som nok er litt av grunnen til at det våset funker. Litt sånn som Dirty Harry bare funket på 70-tallet. 80-tallsfilmene med ham er elendige.

Highlander 2 ser mer 80-tallsk ut enn 90-talls, bare at fargene ikke er like spjåka. Dama har en enorm krembrun frakk. Jeg vet ikke hvorfor, men de er i de slumaktige delene av byen hele tiden. Skikkelig filmstudioslum, med masse pent dandert rot og damp som kommer opp overalt. Jeg digger sånt.

Miljøkrigere på 90-tallet

Siden det er på 90-tallet er det noe miljøgreier her. Det er noen slag militante miljøkrigere her, eller hva det er meningen de skal være. De ser fantastisk tåpelige ut. Ellers er det ikke snev av futurisme her (vi skal liksom være i 2024).

Relatert bilde

Artig av dem å gi Sean en karakter med r og s-lyder i navnet. Hwramiresh.

Filmscoren er noe generisk og intetsigende møl. Det eneste bra er når de hermer etter musikken fra førstefilmen. Den var bra. Queen lagde et helt album til filmen – A kind og magic. Ikke deres sterkeste plate, men den gjengen kunne skrive musikk.

Greetingsh Highlander. Sean Connerey er stilig nesten uansett hva han er med i.

Hovedskurken er for øvrig dritkjedelig. Han har langt hår og han flirer mye, men han når ikke Kurgan opp til anklene.

Saktefilm

Herremin og Jesu aspik hvor tregt det går. Filmen er ikke så verst å se på, med dus belysning og masse studioslum og gamle bygg. Bare helt uten finesse. Men det går så sakte. MacLeod driver og redder verden fra å bli stekt av solen, med et slags skjold som skal erstatte det ødelagte ozonlaget. Overlegen fra Scrubs prøver å hindre ham i det, because reasons. Men det går så sakte. Alt går så sakte. Sean er den kjappeste her, og til og med han bruker en halvtime på å si «hit it, dude».

Bilderesultat for highlander 2 pics

Etter hvert blir de angrepet av en kjempediger takvifte. Dette er dramatisk. Til å være en sverdfilm er det lite sverdgreier her.

MacLeod tar med  kjæresten sin til et sted som er så farlig at det er sperret av med et skilt som det bare var å gå rett forbi. Så var de plutselig midt i en stige, og det var masse lyn, og han måtte hjelpe henne fra å ramle ned. Og så er de på en fjelltopp. Jeg aner ikke hvorfor.

Plutselig kom det litt sverdkamp. Endelig! Sverdlydene høres ut som noe jernskrap som ramler rundt.

Highlander 2 oppsummert

Vel, Highlander 2 var treg og teit. Handlingen var veldig hoppeti-hopp. Plutselig er de der, og plutselig skjedde det, og så skjedde det. Det er filmekvivalensen til en person som aldri snakker i fullstendige setninger. En fin film å legge sammen klær til.

Highlander 3: The final dimension

Siden jeg virkelig ikke har noe bedre å gjøre akkurat nå, ser jeg Highlander 3 også.

Nå er det i hvert fall vinter, og han skal finne en trollmann som bor i ei hule. Det er også noen mongolkrigere her. De dreper folk.

MacLeod står i en hule med bind for øynene og sverd i hånda. En østlig fyr kaster appelsiner på ham og sier dypsindige ting om sverd og mindfullness. Hva er ditt purpose?

Bilderesultat for highlander 3 pics

Hulen er laget av kjempefin pappmasje. Her har formingsklassen gjort seg flid.

Det er mulig mongolkrigeren er ment å være japaner. De er i hvert fall i Japan. Han spilles av Mario van Peebles, our man in the ghetto. De hadde vel ikke råd til Ben Kingsley.

Bilderesultat for highlander 3 pics

Det er noe arkeologigreier her, men så drar MacLeod tilbake til New York og blir forsøkt ranet av noen latinogangstas og så banker han opp hele gjengen, men havner likevel på sykehus.

Ablegøyer på galehuset

På sykehuset tror de at han er gal, så de reimer ham fast til en seng og plasserer ham ved siden av en fyr som tror han er Napoleon. Det blir ablegøyer på galehuset. Dette er muligens en enda dårligere film enn Highlander 2, men den er mye gøyere.

Mario van Peebles er en mye bedre villain enn hvem det nå enn var i toern. Mario overspiller nydelig, med masse utpust på hvert eneste ord. Og han spiser kondomet før han har seg med horene.

Nå er ei dame med kjempefin cleavage ute og rir på hest sammen med MacLeod. Denne filmen har alt.

Endelig en lang sekvens der han står ute på svaberget ved et gammelt slott og veiver med sverd. Going back to the roots. Men så må han pule ei dame igjen. Udødelighet er visst tidenes sjekketriks (for hun vet at han er udødelig, alle sammen vet visst det, og de aksepterer det uten å blunke).

Kwha-ha. Mario har kidnappet sønnen til MacLeod (som han plutselig har…?), og nå råkjører han i et flak av en bil og har det gøy med å ta av rattet. Dette er det nesten Kurgan-klasse over. Mario er en fin-fin overspillende japansk villain in New York.

Bilderesultat for highlander 3 pics

Og endelig en laang sverdkamp, i et slags smelteverk eller noe sånt.

Gøyal drittfilm

Highlander 3 er en drittfilm etter alle fornuftige standarder, men jeg er ikke fornuftig i kveld. Den har en del b-film-kvaliteter som jeg liker, som at de har en gøyalt overspillende skurk, som også kommer med noen morsomt dårlige ordspill, og at de smetter inn noe eye candy når de kan (gamle slott, skotsk høyland, cleavage, sverd, damerumpe) uten at det nødvendigvis har så innmari mye å gjøre med storyen (kanskje bittelitt). Den var bedre enn Highlander 2. Som den er en prequel til. Begge filmene er fullstendig overflødige, men det er de ekstra knappene du får med hver gang du kjøper en skjorte også. Jeg har aldri brukt en eneste av de knappene.

Bilderesultat for highlander 3 pics

 

Trøste og bære:

Det er laget minst to Highlander-filmer til:

Highlander: Endgame, fra 2000. Christopher Lambert er fortsatt med. Enten hadde han en elendig kontraktsforpliktelse, eller så var det rett og slett så dårlig med jobbtilbudene. Sånn kan det gå, også med Tarzan.

Highlander: The source, fra 2007. Her fikk Lambert slippe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s