Seoul Station (2016)

Seoul Station er en animasjonsfilm, og en slags prequel tilden meget gode Train to Busan (samme regissør, Sang-ho Yeon). Den foregår natten før personene i Train To Busan setter seg på toget. Dette var en snedig vri som jeg likte godt.

Opptakt

Bilderesultat for seoul station movie pics

Vi er ved en t-banestasjon sent på kvelden, hvor de hjemløse samles. Noen av dem er i verre forfatning enn vanlig, men har ingen steder å gå for å få hjelp. Samtidig prøver en gutt å tjene penger ved å få kjæresten til å posere som prostituert, slik at hun kan rane kundene (hun har rømt hjemmefra). Menneskene på undersiden av samfunnet begynner etter hvert å møte på folk som oppfører seg rart og voldelig mot dem, uten at politiet eller noen andre gidder å bry seg.

Tematikk

Et tydelig tema i filmen er menneskene på undersiden av samfunnet, de som ingen bryr seg om, de som rammes først og som må klare seg selv. De hjemløse ber om hjelp av politiet, men blir jaget vekk av dem også. Politiet skjønner ikke engang at zombiene er zombier; de tror det bare er noen vanlig, stinkende boms.

Det er et far-datter-tema her også, som i Busan, men med en twist.

Bilderesultat for seoul station movie pics

Sum

Det meste av storyen er ganske generell. Sett det meste før. Jeg ble for det meste sittende og se på tegningene, som var fine, og høre på musikken. Jeg likte musikken. Det er kult at filmen foregår over en natt – og jeg likte at dette antagelig er natta før de setter seg på toget i Train to Busan. Men totalt sett så var ikke filmen helt min greie.

Bilderesultat for seoul station movie pics

Advertisements

1 thought on “Seoul Station (2016)

  1. Pingback: Ramaskrik 2016 oppsummert | VideoWold med GladWold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s