The Similars (2015)

The Similars var en av filmene jeg hadde gledet meg til på Ramaskik. Jeg husker ikke hvorfor jeg gledet meg til den, men hjernen min hadde rett: Dette var en knallfilm!

Filmen er fra 2015, men er tidsatt til 1968. Og den ser jammen ut som om den er laget i 1968 også. Vanvittig godt gjennomførte kulisser og tidskoloritt.

Opptakt

Det starter med at det regner noe helt forferdelig. Regn på film kan være så nydelig, og The Similars er et prakteksempel på det. På en busstasjon utenfor en by i Mexico er til sammen 8 personer innesperret. Pga regnet kommer det ingen busser, så de kommer seg ingen vei. Så de venter. Alle har viktige ting de skal nå, steder de skal være, så stemningen er anspent.

Bilderesultat for the similars movie pics

En gammel indianerkvinne blir noe hysterisk, og babler i vei på et språk de andre ikke forstår. Hun er redd, men ingen vet hvorfor.

På radioen sier de at det regner i Norge også…Det er et fryktelig uvær over store deler av kloden, og ingen vet hva det kommer av. Kommunikasjonen med omverdenen blir mer og mer hakkete, g personene på busstasjonen blir mer og mer isolert.

Mutasjoner

Noen av dem begynner å få anfall, og muterer i ansiktene. Det er klart at det er en eller annen mystisk kraft som virker inn. Den politiske aktivisten mener det er myndighetene som driver med eksperimenter for å kontrollere befolkningen. Den gamle billettselgeren mener at en av gjestene er en demon. Noen mener det er romvesen. Andre mener det er den lille gutten sin skyld. «All innocents should be arrested», sier gutten om og om igjen. Det er på tide ikke å røpe mer. Se filmen og finn ut av det selv.

Bilderesultat for the similars movie pics

Innestengt

Dette er så bra! Den innestengte stemningen, som starter med kjedsomhet og et smertelig ønske om å komme seg til sine kjære, bygges videre opp. Det er et flott kammerdrama, men mye mer; med noe ubeskrevet, overnaturlig. Det er en spennende og fantasifull fortelling, nifs, og det hele sys flott sammen. Det er også innslag av humor, uten at det ødelegger stemningen.

Bilderesultat for the similars movie pics

Filmen er kjekk for alle som liker gammeldags sci-fi, type Twilight Zone og slikt. Selv om den bare er 89 minutter, så fremstår den som litt lang, særlig mot slutten. Den ligner mest på en gammel sci-fi serie, og der ver jo hver episode mye kortere.

Bilderesultat for the similars movie pics

Advertisements

One thought on “The Similars (2015)

  1. Pingback: Ramaskrik 2016 oppsummert | VideoWold med GladWold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s