Ouija – Origin of Evil (2016)

Jeg mener å ha sett en film som het Ouija en gang for lenge siden, ikke den fra 2003, da var før det. Muligens den som også het Witchboard fra 1986, men jeg så den et par år etter det. Samma det. Poenget var at da var jeg og flere andre syntes at de spiritismegreiene var litt spennende, litt nist og litt teit. Men det funka. Sånne åndetrogreier hadde en liten topp da, sånn cirka mot slutten av 80-tallet, og horror funker gjerne bedre hvis de klarer å gripe tak i ideer eller forestillinger som eksisterer i samtiden. I dag er det jo også mye om ulike former for åndelighet og folk som kommuniserer med de døde. Ikke at jeg forventer en dypsindig reise i moderne åndetro, filmen er vel en prequel til en oppfølger til en remake, eller noe sånt, så jump scare talks.

Opptakt

Filmen begynner sånn passe tradisjonelt med en liten familie som driver med spiritisme for å tjene noen grunker. De bløffer litt her og der, men de gjør det i god tro. Men det blir mer enn bare bløff etter hvert, og de får mer enn de kan gape over (gape, he he).

Bilderesultat for ouija origin of evil pics

Filmen har en fin oppbygging, de tar seg tid til å etablere et plot uten at det blir langdrygt. Det hele er godt sydd sammen (sydd sammen, fnis).

Visuelt er filmen uinteressant. Bortsett fra en overtydelig 50-tallskoloritt, du vet, SÅNN SOM 50-TALLET SER UT PÅ FILM, jada vi skjønner slapp av, så er det lite som skjer på den visuelle fronten. Det er mørke rom, samme hvor lyst det er. At filmen foregår på 50-tallet er uansett mest fordi da kan de klemme inn noen nazister og den klunkete grammofonmusikken som sadistiske antisemitter alltid hører på i sånne filmer.

Bilderesultat for ouija origin of evil pics

Fungerer i sin sjanger

Filmen fungerer lenge, og det er spennende å følge når storyen bygges ut, iblandet noen jump scares. Etter hvert blir det litt mer billig, med kjeven ut av ledd og øyne som går helt i hvitt, og demoner som kravler langs veggene fordi å ta trappa er bare såå lamt. Litt mer originalitet kan man kanskje be om, men filmen får pluss for at det hele henger logisk sammen i filmens eget univers. Hun lille jenta som skal bli besatt i sånne filmer gjør en god jobb, men storesøsteren hennes spiller som en trestokk.

Bilderesultat for ouija origin of evil pics

Filmen bringer ikke mye nytt til torgs, men funker etter sjangerens premisser.

The Origin of Evil er en teit tittel siden den foregår på 50-tallet og ikke har noen eldre referanser enn til 2. verdenskrig.

Advertisements

1 thought on “Ouija – Origin of Evil (2016)

  1. Pingback: Ramaskrik 2016 oppsummert | VideoWold med GladWold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s