Bodom (2016)

På Ramaskrik så jeg den ferske filmen Bodom.

I 1960 dro fire ungdommer på telttur til innsjøen Bodom og Finland. Tre av dem ble brutalt drept, og en ble tussete. Dette var en gedigen sak i Finland, jeg leste en bok om saken en gang, der det blir sagt at saken tok fra Finland uskylden. Et band er oppkalt etter innsjøen. Morderen ble aldri tatt, og det eksisterer haugevis med teorier om drapene. Filmen tar utgangspunkt i en av teoriene.

Bilderesultat for bodom pics

Opptakt

I filmen skal to gutter og to jenter dra på telttur til Bodom for å gjøre en rekonstruksjon. Dvs; jentene tror de skal på hyttetur. Guttene har ikke vært helt ærlige med dem. En av dem er en tatovert kjekkas, den andre er mer nerdete, og er veldig opptatt av drapene ved Bodom.

Filmen tematiserer det morbide i å dra på telttur til det eksakte åstedet for et trippeldrap – og peker sånn sett rett tilbake på seg selv.

Bilderesultat for bodom movie pics

Ute ved innsjøen skjer nå det som skjer i sånne filmer; de prater skit, tøyser litt med å skremme hverandre, og så blir en av dem drept. Oppbyggingen så langt har vært grei, men her begynner det å bli litt kjedelig. Men…så kom den en vri på plotet som overrasket meg positivt. Jeg røper ikke hva, men herfra synes jeg filmen ble spennende igjen. Filmen tematiserer ikke bare det morbide med drapsturisme, men mer generelle ungdommelige tema knyttet til sjalusi, mobbing, vennskap og svik.

Det er mye fin skog, tåkeskog, natteskog, og en sekvens med flotte undervannsfoto.

Bilderesultat for bodom movie pics

I sum likte jeg Bodom ganske bra.

Advertisements

One thought on “Bodom (2016)

  1. Pingback: Ramaskrik 2016 oppsummert | VideoWold med GladWold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s