Blair Witch (2016)

Jeg så Blair Witch på Ramaskrik.

Jeg likte den første Blair Witch da den kom. Siden har jeg sett en eller annen oppfølger, som var elendig. Mange anklager også BW for å ha startet trenden med found footage, en sjanger hvor det finnes mye søppel og noen gullkorn.

Opptakt

Vi møter en kar som er lillebror til ei av damene som forsvant i førstefilmen. Han har funnet et videospor på youtube, og vil ut og lete etter henne. Noen venner blir med for å lage dokumentar av letingen hans. Dette fungerer greit som unnskyldning til å blåse liv i ei gammal heks.

Bilderesultat for blair witch pics

Våre venner drar ut for å finne det unge paret som hadde lagt ut youtube-videoen. Disse er noen raringer, som kan alt om alle mulige lokale sagn og myer og overtro. Og de tror på samtlige. De følger byungdommen ut i skogen mens de babler i vei om ulike steder i skogen der folk har blitt drept. Byungdommen er sånn passe nedlatende til dem. Aldri respekter de lokale, et fast mantra i horror.

Fin skog

Dette er Blair Witch med bedre kamera. De har GPS, droner, kamera med høy oppløsning og lang batteritid. Det gir oss mange flotte skogsbilder. De er godt utstyrt for tur, bortsett fra litt varierende kvalitet på skoene de bruker. Det er en fin og troverdig gjeng som setter i vei.

Bilderesultat for blair witch pics

Stemningen bygges sakte opp, og det er så klart første natt i skogen det blir skikkelig nifst. Det er en snedig twist her, som jeg ikke skal røpe, og dette fungerer lenge. Karakterene er litt ute av sitt element, men de er logiske og flinke til å bruke teknologi. Det er bare at logikk og teknologi er ikke alltid til hjelp. De kunne vært litt flinkere til å holde sammen, og ikke så seg vill fra teltleiren hele tiden.

Hyling og veiving

Bilderesultat for blair witch pics

Etter hvert mister jeg interessen. Det blir mye hyling og løping og veiving med kamera. Det er et alt for langt strekk med høyt tempo. Det er scenene med lavt tempo som er mest spennende her. Resten blir litt generisk.

I sum:

Bra opptakt, men stort sett en forglemmelig standardøvelse innen sjangeren.

 

Advertisements

One thought on “Blair Witch (2016)

  1. Pingback: Ramaskrik 2016 oppsummert | VideoWold med GladWold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s