Sinister 2 ***SPOILERS***

Sinister 2 sett. Og sånn passe likt, men det ble skuffende dusinvare.

Noe av den var bra, en helt grei film å se, spesielt i starten, men om det kommer en Sinister 3, så tror jeg neppe jeg bryr meg.

Sinister 2 bærer preg av å være en typisk oppfølger. Det virker som de fant på at de kunne lage når eneren gjorde det så bra, og egentlig ikke hadde noen plan i utgangspunktet. Filmens fremste svakhet er at førstefilmen var så mye bedre. Og det som funker best, er det som da klarte å kopiere fra førstefilmen. Når de må finne på ting selv, blir det bare noe generisk oppramsing der de fullstendig mister kontakten med det som gjorde førstefilmen bra.

Sinister 2 starter bra. Det er en uhyggelig stemning, vi får se noen av disse «familiefilmene», og det er et par gode skvettescener. Skuespillerne er gode, også ungene. Alt er godt og greit sydd sammen. Men de er ikke like flinke til å bruke musikk og skygger som i førstefilmen, noe som var viktig for stemningen i Sinister.

Jeg liker at han ivrige og litt enfoldige politimannen fra førstefilmen er med. Jeg liker James Ransone. Han er flink til å få enfoldige og litt dumme fyrer til å framstå som ganske reale (Generation Kill, og til dels The Wire sesong 2). Det funker godt til å binde de to filmene sammen. Bortsett fra det er det en ganske frittstående oppfølger, hvor det er samme demonen som går rundt og gjør greia si.

Filmens demon, Baghuul, er dritstilig designet. Her har en del black metalband noe å lære (de som lagde førstefilmen, var da også fan av norsk black metal).

***SPOILERS***

Filmen taper seg når de må begynne å finne på ting selv. De faller for fristelsen til å bli litt kreative med drapene, det er blant annet et Iskalde Grøss-aktig drap, som funker i Iskalde Grøss, men ikke her (også fordi det er så tydelig at ofrene i kirken ikke er skikkelig festet, kroppene deres ville ha vrikket på seg under torturen. Det er dessuten ikke så originalt, det er ren kopi av et drap i Iskalde Grøss, og sikkert mange andre steder). Det blir litt Saw-aktig, en filmserie jeg fort gikk trøtt av fordi den bare handlet om at nå skal jeg drepe en fyr ved å stappe chili opp i rompa hans og få ham til å grave den ut med en høygaffel.

Slutten på førstefilmen var knallbra. Den fikk fram hvor håpløst ubehjelpelig man var overfor denne demonen. En veldig nifs slutt.

I Sinister 2 skal de prøve å lage en slags kamp mot demonen, og da blir det litt generisk horror, sånn løpe rundt og hyle mens man eter etter våpen. Der var filmen kjedelig.

Og slutten var teit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s