Krigsfilm: Into the white

 

Har hatt ferie en stund nå. Dagens filmmatine er Into the white, om tre tyske og to britiske flyvere som er strandet i den same jakthytta I den norske fjellheimen under 2. verdenskrig.

Begynnelsen er kald og fin. Det er flotte bilder av en øde fjellheim med masse vind og snø. Man kan nesten kjenne hvor kaldt det er. Dette er filmen god på.

Vi møter de tre tyskerne først, ved det krasjlandede flyet deres. De tar med seg de de kan, og stabber bortover det øde fjellet i forhåpentligvis riktig retning.  De finner en liten jakthytte, og rekker så vidt å installere seg før to britiske flyvere kommer. Og kammerspillet inni den lille hytta er i gang.

Aller først tenker hele gjengen at her handler det om å overleve. Men stolte offiserer begynner med en gang å krangle, her gjelder det å sette seg i respekt ved å være sta på de aller minste detaljer. Det blir til at tyskerne tar engelskmennene som fanger, og det blir en litt rar ordning i den lille hytta.

Rupert Grint (Ron Weasley) er med som munnrapp skytter som får ordre fra offiseren sin om å terge tyskerne på alle måter han kan. Noen av dialogene det medfører, er festlige.

Btw: det er basert på en sann historie, filmen virker å ligge ganske tett opp til de faktiske begivenhetene.

En av karakterene ligger begravet på krigskirkegården i Trondheim.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s