Artig søppel: Ghost Rider 2

Jeg ser Ghost Rider 2 nå, mest for å få den unna veien fra den opptaksdingsen under TV-en, og på selvdiggende vis skriver masse drit men jeg ser en film – og på dårlige filmer kommer det også en mase SPOILERS.

Det er advarsel nok at fyren heter Johnny Blaze. Og at filmen handler om at han skal stoppe djevelen.

Det skjer på denne måten:

 • En fyr kjører motorsykkel på en fjellvei i Øst-Europa.
 • Han banker opp noen.
 • Han kjører etter noen.
 • Han kræsjer.

Så kommer GHOST RIDER – spite of my rage I am still just Ghost Rider Cage. Tidligere stuntmotorsyklist, nå demon med stormannsgalskap.

Cage er i et kontemplativt mørke. Og i et mørkt rom. Men han som banka opp noen i starten vil at han skal gjøre noe. Intrikat.

Han skal jage en gutt, bare gå etter lukta. Fordi det er djevelen som prøver å bli en gutt, og slikt stinker (dette var MYE bedre skildret i Heksene, knallbok og film).

Herrejesus, dette blir vrient å beskrive: Noen slemminger skulle til å drepe ei dame med valpeøyne, ordentlig fin, men så kommer GHOST RIDER flyvende over muren på motorsykkel, det brenner av hjulene, og når han skrenser sånn stilig som vi gjorde med syklene når vi var 10 år gamle, legger de på en trommevirvel, litt sånn når noen forteller enn vits.

Og nå ligger Cage i sykesenga, og heisann fine sykepleier med sexy aksent.

Hun dama med de fine valpeøynene er også på sykehuset. Dette er mystifistisk.

Cage stikker av fra sykehuset, men har veldig ondt i magen. Han følger etter valpeøyne. Ved konfrontasjon tar han den greia hvor han ser ut som en onkel som prøver å kamuflere at han er fyllesyk i en konfirmasjon (vi har vel alle vært det?).

 • Cage: How do I do this scene?
 • Regissøren: More is more.

Uncle Ghost Rider wants YOU!

De opprettholder noen viktige tradisjoner her:

 •  De slemme snakker med øst-europeisk aksent.
 • Sminken og håret til valpeøyne ligger perfekt, uansett situasjon.
 • helten er en plaget mann
 • steinene ser ut som pappmasjé
 • helten kakler som de små dinosaurene i Jurassic Park

Hm, ja, og en slem sjefsfyr som ser ut som om han jobber med å holde inne en alvorlig mengde snus. Han føkker med en fyr på søppeldynga, men gir til gjengjeld fyren kraften til å ødelegge ting. Ånei, han er en ødeleggetingkraftinnehaver.

Også er det et motorsykkelstunt. Og et fjell som ser ut som pappmasje.

Han fyren fra starten sier til Cage at han risikerer å dø. Litt sent å si ifra om det, da.

Nå har de nattverd. Jeg visste ikke at det var en kristen film. Jeg trodde Cage var scientolog, som alle andre skuespillere i den byen.

Jeg skulle nesten til å gruble på det, men så kom det en sekvens der masse kjetting kom ut av kjeften på ham (helt sant!), og så løper han rundt i en hvitt pappmasjefjell.

Noen djeveldruider skal til å ofre sønnen til valpeøyne. Det er visst han det har handlet om hele tiden, selv om han knapt har vært på skjermen. De har en sirkel inni noen pappmasjefjell. Har disse folka aldri hørt om stonehenge og sånne ting? Litt av poenget med å dikte opp sånne ting, er å dikte opp noe som er enda kulere enn det som finnes på ordentlig. Når fantasy-action kulissene dine blir gruset av flere tusen år gamle bygninger, er det på tide å hyre inn Nicolas Cage og be til Gud.

Wow, nå snakker de om pappmasje, jeg tuller ikke. Han slemme med all snusen i kjeften forteller guttungen at en flammekaster i pappmasje vil brenne opp.

Valpeøyne sier at det eneste hun har fått til her i livet, er å bli pult av en eller annen, og klemt ut en sønn. Cage sier at da må vi jobbe for at sønnen din ikke blir antikrist. Heftige greier å si til en alenemor.

Btw, alenemoren er plutselig en skarpskytter.

Nå hyler han som en dinosaur mer diaré igjen. Hvis denne krabaten er helten din, så er du teit. Basert på filmen, så klart, ikke på tegneserien som sikkert var mye dypere.

Konklusjon: Ghost Rider 2 er teit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s