The Poughkeepsie Tapes

The Pougkeepsie Taper er herved sett og likt. Filmen er en miks av mockumentary og found footage, og er en av de bedre innen sjangeren. Det er om jakten på en oppdiktet seriemorder, laget som om det var en dokumentar.

Kort fortalt: De finner rundt 800 videoer med makabert innhold i en bod, og noen lik i bakgården. Nå begynner jakten på en seriemorder som lenge har holdt seg under radaren ved å hele tiden bytte framgangsmåte og lokalitet. Det er dermed en hel haug med forsvinninger og drap som ikke har blitt knyttet til en og samme seriemorder. Inntil nå. Vi får innblikk i noen av videoene, som blant annet inneholder tortur, masker, kostymer og ballonger.

Poughkeepsie tapes post.jpg

Filmen klarer å være ekkel selv om den er relativt lavmælt, om man kan si det sånn. De klarer på behendig vis å gape over ganske mye uten at det blir ufokusert. Her er det mye horror som vi ikke helt får se, noe som bare gjør det enda eklere. Anbefales. Ikke popcornhorror akkurat, så jeg skjønner at den ikke er like lett å selge som de filmene med halvnakne tenåringer, men dette er godt gjennomført med passe kornete found footage, godt skuespill og bra filmmusikk.

Filmen har ikke har blitt utgitt på verken DVD eller Blu-Ray, til tross for at den ble hypet opp i produksjonsåret 2007. Det går stadig vekk rykter om at den skal få en offisiell release, men jeg tør ikke spå om det virkelig kommer til å skje.

Jeg fant den i sin helhet på Youtube, i en oppløsning som er bra nok til at det funket fint å se den på passe stor skjerm. Jeg legger ved link til det her, men det er mulig den blir fjernet. Det har i hvert fall skjedd før; at den blir lagt ut på youtube, for så å bli tatt vekk igjen, osv. Så om linken ikke funker, får du søke på youtube og håpe du er heldig.

Her: https://www.youtube.com/watch?v=NzzPr2Jo3Nc ligger hele filmen ute, men stemmene er pitchet opp, så de høres rare ut.

Her https://www.youtube.com/watch?v=X4CcEobtu_E ligger filmen ute med normale stemmer, men det mangler de første og siste minuttene. Så du kan jo sette sammen selv; se starten og slutten med de rare pipestemmene, og midten med normale stemmer. Eller se om du finner filmen annet sted.

Takk til Miriam som stadig lar meg stjele noe av det smarte hun skriver på FB og bruke det i bloggen. Ikke at jeg har spurt, men vi har tidligere stadfestet at jeg er en skikkelig bædbåi, så da så. Takk også til Jardar, som uten å vite det bidro med noen faktaopplysninger.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s