Gjensyn med Robin Williams

Jeg har alltid likt Robin Williams, selv om jeg dreit på leggen som skrev Robbie Williams i et diskusjonsforum en gang. Det var flaut. Men jeg hadde et gledelig gjensyn med den gode skuespilleren i går, i filmen The Big White.

Robin Williams spiller en forsagt og nervøs fjomp med pengeproblemer. Pengeproblemene skyldes delvis uflaks, delvis at han er en kløne, og delvis at han er en sånn fyr som har uflaks. Robin spiller fyren med varme og hjertegodhet, så vi får sympati for ham.  Det er dog ikke en film hvor Robin Williams briljerer, han er mer på det jevne, men det skyldes at det er et stort og meget godt skuespillerensemble i filmen, i små og store roller. Det er mange karakterer her med som deler broderlig på skjermtiden. Et godt knippe dyktige skuespillere, som gjør jobben uten å forsøke å stjele scenen. Bortsett fra Woody Harrelson, som overspiller når han får sjansen til det. Holly Hunter er flott.

Filmen foregår i Alaska, og det er mye snø. I begynnelsen er det noen flotte naturbilder. Dette følges ikke helt opp, men foto er bra. Litt pga all snøen, en forsikringssvindel, klønete skurker, sort humor og fiffig dialog har mange sammenlignet denne filmen med Fargo. Det er en relevant sammenligning, men The Big White er ikke helt der oppe, men vel verdt å se. Den hadde passert helt under radaren min, men er en ok film når du vil ha en passe god story uten, sort humor og frisk bannskap at det er deprimerende.

Foruten skuespillerne og god foto, er det noen flotte replikker som gjør filmen verdt å se. Noen eksempler:

Ei synsk dame med telefontjeneste hjelper en mann med å finne fjernkontrollen til TV-en.

– I see…sofa cushions. Do you have a sofa?

– Yeah!

Mann og kone diskuterer:

– Why is there a lock on the refrigerator?

– Opossum.

– Wet pussy.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s