Right at your door

Right at Your Door er en indiefilm som spiller fletta av mange av sine storesøsken innen apokalyptisk film.

Livet er trygt og alt er i orden for det forelskede paret. Så slippes en slags «dirty bomb» over Los Angeles. Det er litt uklart nøyaktig hva som foregår, for vi får bare informasjonen som paret i filmen for via mediene; ubekreftede bruddstykker. Det blir dermed ikke et politisk drama om hvem som er slemmest i verden, men et kjærlighetsdrama om hvordan de to takler krisen, og om hvordan de valg vi gjør i livet, får konsekvenser for oss.

Bomben er slik at blir man eksponert for den, så er man også smittsom for andre. De to befinner seg på hver sin side av hjemmets trygge vegger idet katastrofen inntreffer. En av dem er muligens eksponert, dette vet hverken vi eller de to sikkert, men det er potensiell smittefare. Dermed blir de adskilt at den tynne plastikken som er brukt for å isolere huset. Dramaet som utspiller seg her, svir. Hjemmets trygge vegger er nå klaustrofobiske, og holder ikke bare resten av verden ute, men også det du har mest kjært.

Right at Your Door er en virkelig bra film. Manus, regi og skuespillere er helt på plass, og for en innestengt stemning de lager, der de er strengt atskilt av akk så lite. Skildringen av mennesker som er paniske og redde, men som forsøker å handle i en ukjent situasjon og ut i fra de bruddstykkene av informasjon de får, er flott. Kjærlighetsdramaet som utspiller seg, er meget bra. Det rent tekniske, som bilder og det som er av effekter, er også meget effektivt. Og jøyameg, introen på filmen; går det an å gjøre det mer effektivt? Anbefales!

Advertisements

One thought on “Right at your door

  1. Pingback: Svanesang for Showtime | VideoWold med GladWold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s