Wild (2014)

Wow. En film som ikke lanseres som damefilm, selv om det er damer i de viktigste rollene. Wow.

For en flott film. Wild starter med ei dame (Cheryl) som er ute i naturen. Hun har en jævlig diger sekk, og er litt klønete, tydelig ikke vant med å være ute i naturen.

Hun er på en tre måneders fottur i naturen for å finne seg selv, om enn ikke på en så ekstrem måte som han fyren i Into the wild. Men så har hun da også opplevde langt verre ting enn ham. Gjennom flashbacks får vi vite mer om henne. Det er ikke bare i naturen hun er klønete, hun har klønet det til for seg ellers i livet også, bl.a. med narkotika og pulings med alle som vil. Vi får etter hvert vite mer om hvorfor det ble dop på henne, bl.a. en voldelig far (dette står i presentasjonen av filmen, så det er ikke spoiler).

Filmen er nydelig fotografert, og de er flinke til å benytte anledningen til å få med vakre naturbilder uten å lage turistreklame av det, naturbildene glir naturlig (høhø) inn i historiefortellingen. Det klarer også å skildre de litt spesielle folkene hun møter uten å lage freak show av det. Filmen er laget med hjerte og hjerne.

Reese Medskjeiasi gjør en fin jobb, spesielt som litt småsinna, iblant selvsikker, iblant redd, iblant fortvilet og iblant innbitt vandrer som ikke har peiling på hva hun driver med i naturen. «What the fuck have I done», tenker hun allerede første dagen. Hun er ikke like overbevisende i flashbackene som junkie, men det sjenerer ikke filmen. Generelt er skuespillerne overbevisende.

Kudos til filmskaperne som klarer å lage en film med damer i hovedrollen uten at det blir en «damefilm» ut av det. Jeg skjønner godt at hun finner ut at hun må gå på en jævla lang fottur i naturen. Selv om jeg ikke har samme opplevelser som det hun har hatt, så kan jeg forholde meg til det. Dette er en av få ganger der jeg skjønner nøyaktig hvorfor noen føler behov for å gå en kjempelang tur i skogen. Det er rett og slett nødvendig for å få ting på plass.

Filmen er for øvrig biografisk.

Advertisements

One thought on “Wild (2014)

  1. Pingback: Horror og drama på Kosmorama | VideoWold med GladWold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s