Time Lapse (2014)

Time Lapse ble lørdagens andre film under Kosmorama, også den fra Ramaskrik-programmet.  Jeg hadde tatt med popcorn til denne filmen, og hadde forventninger. De ble sånn skikkelig halvveis innfridd.

Tre stykker deler leilighet. Det er et kjærestepar pluss en kompis av paret. Jeg skjønner ikke helt hvorfor de bor sammen, men samma det, de kommer seg sånn passe fort i gang med handlingen.

Gamlingen rett over gata har ikke gitt lyd fra seg på en stund. Siden de er vaktmestre i borettslaget har de nøkler, så de låser seg inn i leiligheten hans. Han er ikke der, men det er til gjengjeld et digert kamera som peker rett mot stuevinduet deres.  Og en hel haug med bilder tatt nøyaktig kl. 20 hver kveld. De finner ut at kameraet tar bilder et døgn fram i tid. Dette friker dem ut litt, men de finner ut hvordan de kan tjene penger på hundeløp på denne måten. Så klart finner de etter hvert ut at det er noen problemer med sånne framtidsgreier.

Jeg ble litt småskuffet over filmen. Jeg syntes utgangspunktet var så bra, og de kommer ganske kjapt i gang også, men så gjør de litt lite ut av det. Jeg tenker lizm på hvilke situasjoner man kan komme oppi med en sånn maskin, men det første som skjer (etter en god stund) er at bookmakeren blir sur. Var det alt dere klarte å komme på?

Jeg hadde ventet med skikkelig sci fi, men dette ble heller mer standard trekantdrama. Meh.

Noen lyspunkter er det. Det er en film med relativt lavt budsjett, og de utnytter det innestengte i leiligheten godt. Det er også ganske godt skildret hvordan personene går gradvis opp i limingen når det å vite hva som skal være på bildet i morgen blir en tvangstrøye heller enn en frihet. Med litt strammere regi kunne dette vært noe. Filmen er 1 time og 44 minutter lang, men det skjer egentlig ikke mer enn at de burde fått den inn under 90 minutter. Nå blir den litt langdryg. Jeg synes at alle regissører som lager en film som blir lenger enn 90 minutter bør spørre seg selv: Er det virkelig nødvendig? Hvis det er nødvendig med 110 minutter for å fortelle historien, så er det greit. Hvis ikke: KLIPP KLIPP!

Jeg så den sammen med en kompis, Kim, som syntes det var en drittfilm (men han tok seg noen høneblunder underveis). Jeg skjønner hva han mener, men vil oppjustere den til middels. De fleste av dere har sikkert en lang liste med filmer dere har lyst til å se, så ta heller og se en av den. Time Lapse går an å se, men det føles litt bortkastet.

Advertisements

One thought on “Time Lapse (2014)

  1. Pingback: Horror og drama på Kosmorama | VideoWold med GladWold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s