Beyond the black rainbow

Se på bildet. Det burde egentlig holde til å vite om du har lyst til  se filmen eller ikke. Vanvittig stilig sci-fi. Stikkordene ellers er klinikk, pasient, creepy pleier, tortur og jente med spesielle evner.

Filmen er snodig, og best egnet for oss som ikke er så avhengig av å skjønne bæra hele tiden.

Det begynner med et øye. Langt inni øye. Og inni der skjer det mye rart.

Beyond the black rainbow

Jeg trodde først at det kom til å være 80-talls dommedags sci-fi, men det lå mer på 60-tall med en touch 70-tall. En visuelt nydelig film. Klare, skarpe farger. Store flater med runde kanter. Komplett upersonlig.  Og knallblå piller som gjør deg lykkelig. Dette er en film som dophuer sikkert liker å se på.

Vi er inne på et slags sykehus, muligens mentalsykehus. Men hvem er sykest; pasienten eller doktoren? Det er nesten ingen dialog. Og dialogen som er der, gjør deg ikke klokere. Det droneaktige lydsporet bidrar ikke til noen oppklaring, men er behagelig og urovekkende på en gang.

Det er ting her som minner meg om Fahrenheit, 1984, Brave New World, THX 1138, 2001 A Space Odessy. Det er formsterkt, fåmælt, fargerikt og uten forklaringer.

Hva gjør kvinnen på sykehuset? Hun er der mot sin vilje, så mye skjønner vi. Doktoren er ikke helt god. Men han og styres av noen.

Det er vel en symbolsterk film, vil jeg anta. Det er sikkert metervis med symbolikk som jeg ikke fikk med meg. Det var en del trekanter og øyne, av og til trekanter med øyne inni. Så jeg satt og lurte litt på om dette er en slags filmatisering av hvordan en del mennesker ser for seg at illuminati fungerer.

For det er like diffust hva de egentlig driver med. Det er i hver fall diffust hva konspirasjonsteoretikere mener at illuminati driver med, bortsett fra at de er slemme og at de styrer alt. Sånn er det her og. Det er en kraft vi aldri får helt tak på, som styrer… alt.

Det kommer etter hvert et brudd i filmen, og noen psycho vrier som jeg virkelig ikke så komme.  Og han ene fyren ligner litt på han køddeballen i Lost Highway.

Advertisements

One thought on “Beyond the black rainbow

  1. Pingback: Boot the Cube | VideoWold med GladWold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s