Zombier på youtube

Dawn of the dead (1978)

Dette er en fornøyelig zombieklassiker som en stund lå gratis tilgjengelig på Youtube, men er nå fjernet pga copyright. Mulig noen legger den ut igjen (for øyeblikket ligger det en slags versjon her:, en versjon som er to og en halv time lang).

I filmen er de vi følger innestengt i et bygg på klassisk vis, omringet av zombier, hvor folk som ikke liker hverandre må samarbeide. Kammerspillet mellom dem fungerte sånn passe, og skuespillerne var bra.

Zombiene var litt blanding – stort sett trege,som de skal, men kunne bevege seg raskt også, noe som åpnet for noen fine nærkampscener. Jeg likte at zombiene virket desperate og ulykkelige, skal liksom være litt synd i dem. En aldeles flott scene i filmen var da en kar står på et biltak (teller dette som SPOILER?) og hugger i vei med en machete.

En god dæsj humor trekker opp. Hare krishna-zombie, for eksempel, og vittig lydspor. Kakesekvensen er det nesten litt Benny Hill over.

Jeg er for øvrig litt usikker på om det er director`s cut jeg har sett, eller hva det innebærer. Det er visst flere versjoner som sirkulerer rundt som såkalt director`s cut, og jeg har ingen oversikt over hva som er hva.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s