Den gode 3-ern

En natt jeg satt oppe og så Return of the Living Dead 3, som du kan lese mine meninger om her, kom jeg til å tenke på om det finnes godefilmer med tallet 3 i tittelen. Det skjer jo gjerne en degenerering av en filmserie jo lenger ut i blåpapiret de kommer.

Jeg har sett de fleste filmene i Psycho og Halloween-seriene, men husker ikke hvilken av dem som var nr 3. Halloween 3 er visst uten Michael Myers, så jeg ser ikke noe poeng i så se den. Psycho 3 mener jeg å huske er sånn passe bra. Nightmare on Elm Street 3 likte jeg i de dager, men tar ikke sjansen på å se den igjen i fall den ikke har tålt tidens tann, nå som jeg har blitt eldre og jævla sofistikert.

Den siste filmen i Alien-trilogien er flott, litt undervurdert sak. Filmen ser stilig ut, og har en fin vri på kjent problem. Min favorittscene er han fyren som sier «BUH» i saktefilm, før alt går til helvete.

Hwakkert. Pedanter vil påpeke at det er fire Alien-filmer, men jeg anerkjenner ikke Alien Resurrection som en del av Alien-filmene. Den har sine øyeblik, for eksempel er han fyren i rullestol bra, flott skuespiller. Og så klart nærstudiet av rompa til hun dama.

Hva Alien vs Predator angår så må jeg innrømme at jeg er svak for gamle pyramider med masse hydraulikk, men jeg foretrekker heller Alien LovesPredator.

‎Terminator 3 preges litt av at det begynner å bli skikkelig vanskelig å finne på nye måter den uovervinnelige roboten kan dø på. I eneren var det litt sånn «å nei, jeg ramler i en knusemaskin», og i toeren var det «gidameg der ramlet jeg oppi flytende metall på et smelteverk». I 3-ern var det noe greier med en supermagnet. Men jeg synes det var artig å se terminatordama knuse en dass i hodet på Arnold.

Jeg husker ikke hvilken film som er den tredje filmen i serien om Olsenbanden, menAud Schönemann er sikkert med, og da er det garantert bra. «Olsenbandens aller siste kupp» kom for øvrig i 1982.

Politiskolen 3…øhm, jeg gir meg der.

Advertisements

One thought on “Den gode 3-ern

  1. Pingback: Trilogimeter | VideoWold med GladWold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s