Artig søppel: Dog soldiers

Dog Soldiers fra 2002 på Showtime, en god avslutning på kvelden etter en fin-fin volleyballkamp i italiensk serie A. Kom inn litt uti filmen, så jeg gikk vel glipp av mye flott karakteroppbygging, men det er noen vettskremte militærfolk som veiver rundt med geværer uti skauen.

01:35

De er på en militærøvelse, ifølge infoen. Jeg vet ikke hvorfor de løper alene da, eller hvorfor de har skarp ammunisjon, men så har jeg aldri vært i militæret heller. Nå er det en fyr som løper alene rundt, og det er noen lyder, og geværet hans klikker fire (!) ganger på rad, til han like gjerne hiver det fra seg og løper på en gren og blir spiddet.

01:38

Det er et knurredyr som …vel, knurrer rundt. De har nok sett Predator.

01:41

Knallscene: Det usynlige knurredyret har flerret åpen magen på en av soldatene, slik at innvollene tyter ut. Eller rettere sagt: Innvollene ligger pent dandert oppå magen hans. De brukte ikke mye penger på blodeffektene her. Det virkelig snodige er at det gjør ikke vondt før en av vennene hans prøver å stappe innvollene tilbake inn i magen igjen.

01:43

Hm, damemilitær som kjører militærbilen. For en moderne film. Aliens beat you to it, sugar.

1:45

Knurredyret har en hårete arm, men de fikk heldigvis lukket døra akkurat i tide.

01:46

Jeg har sett han ene skuespilleren før.

01:47

Han med innvollene hengende ute fikk plutselig vondt igjen.

01:49

Hun dama vet at knurredyret er en varulv. De andre synes at sånt varulvsnakk er teit. Og de ble jo angrepet midt på lyse dagen, så filmhistorisk sett har de et poeng.

01:51

‎” Det med sammenvokste øyenbryn er bare gammel overtro”. Hæ?

01:52

Jaah, han er med i Rome, som soldat/offiser i den romerske hæren. Vorenus. Jeg digger det når bitene faller på plass.

01:53

Apropos Rome: Det har vært flere scener hvor en eller annen fyr står og veiver med et sverd. Det får sikkert en betydning senere i filmen.

01:54

Ånæææi, strømmen gikk. “they`ve shut down the generator”. Hm, både Pradetor og Aliens rip off her. Siden de er i skottland, og en fyr driver og veiver med et digert sverd, bør det komme en Highlander rip off også. Greetingsh!

01:56

Åja, om jeg glemte å si det, så har de barrikadert seg i et hus i skogen med mange slike knurredyr rundt, men det er litt sånn “thank you for stating the bleeding obvious”. Det er en sånn film, nemlig.

01:58

Varulvlabb som veiver gjennom plankene i de barrikaderte vinduene. Det varierer litt hvor sterke disse varulvene egentlig er.

02:00

Varulvene ser i svart-hvitt. Ikke like kult som den coloramavision som predator hadde.

02:01

Apropos Predator: Har dere lagt merke til hvor mye rollekarakteren til Carl Weathers ligner på krigsforbryteren Joseph Kony?

02:04

Flinke militæret: Nå har de drept varulver på nøyaktig samme måte tre ganger. Varulvene ligner litt på villsvin som går oppreist.

What does the fox say?

02:05

Jeg la ikke merke til det først, men varulvene har vært borte en stund, nå er det kammerdrama på gang (igjen). Du vet sånn, krangle og kan vi stole på deg og bla bla ladida.

02:08

En fyr går ut av huset for å….være agn. Natten er veldig lys akkurat der han befinner seg. Et sikkert tegn på en kvalitetsfilm.

02:10

De tar bilder av varulven…hva faen er det dere driver med??? Han prøver å spise deg, og du tar bilder???

02:11

Umotivert pianosekvens med hu dama, dårlig erstatning for andre umotiverte sekvenser vi kunne hatt.

02:14

Nå har varulvene tatt seg pause igjen. Jeg skjønner meg ikke helt på dem. Det er masse folk inne i huset som de har lyst til spise, så hva venter de på? Med den pausefrekvensen de har, må de være ansatt i kommunen.

02:15

Og kammerdramaet goes on and on and on. Lucius Vorenus er litt kul da, bra skuespiller.

02:16

Det er noe konspirasjonsgreie på gang. Ledelsen i militæret visste om varulvene. En av soldatene ramler under bordet og blir til en varulv.

02:19

Aha, det viser seg at de har barrikadert seg i huset som varulvene bor i nå de er i menneskeform. Hun dama vet alt. Derfor er det seff ikkeno sølvtøy i huset, selv om hun dama tidligere sa at det med varulver og sølkuler bare var bullshit. Men heldigvis er det noen propantanker der. For no particular reason.

02:23

‎”Brenn ballene av dem”. Pent sagt.

02:24

Lydsporet er helt på trynet. I den “nervepirrende” sekvensen høres trommene ut som om en fyr på sirkus skal balansere på en stabel av fem skateboard.

02:27

Plutselig er det tre varulver inne i huset. Sånt skjer.

02:29

Heldigvis har varulvene begrenset evne til å slå seg gjennom finertynne dører.

02:31

He he, to menn gjemmer seg i skapet, åsså var de to, åsså var de to.

02:34

Jeg vet ikke hvorfor filmen heter Dog Soldiers. Det var riktignok med en bikkje der, en ordentlig fin bikkje, men likevel. Bikkja gjorde ingenting.

En crappy anmeldelse. Men filmen var da litt gøy, verdt å se.

Advertisements

One thought on “Artig søppel: Dog soldiers

  1. Pingback: Svanesang for Showtime | VideoWold med GladWold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s