Total recall or total recoil?

I did something baad. Jeg så remaken av Total Recall på kino.

Original films…

For å ta det morsomste først: Remaken ble presentert av selskapet Original Films. Vi var to i salen som lo da logoen kom, så jeg aner at mange av de andre i salen ikke hadde noe forhold til Arnold Recall. Dette var dessverre det eneste morsomme i filmen, som var fullstendig humørløs.

Etter en lang «vis-fram-rompa-til-hun-fine-dama»-sekvens begir vår kjipe mann seg ut i et slags Blade Runner-aktig chinatown med evig mørke og regn. Sånn passe snertent laget, men ikke tilstrekkelig skittent til at det blir skummelt. Ulempen med å stjele fra mestrene er at det blir så innmari tydelig at du ikke er en mester selv.

I de fleste scenene gikk det også en fargeflimmerstrek tvers over skjermen, ofte i blått eller oransje. Jeg aner ikke om det er en feil eller om det var et poeng i det. Om det var et poeng, gikk det meg hus forbi. Jeg fant det bare irriterende.

Den onde dama med rompa si. På forsiden har hun lepper. Legg merke til den blå flimmerstreken over skjermen som skal symbolisere Australias kamp for å løsrive seg fra … EU, eller FN, eller jødene, eller osteprodusentene.

Det som er litt kult i filmen, er the Fall, som er en reisemåte fra England til Australia (kolonien) via en tube som går gjennom jorda. Bortsett fra det er jeg redd dette blir en gjennomgang av ting jeg synes var teit med filmen.

Noe av det som irriterte meg:

Firmaet som driver med Total Recall, dvs der de implanterer kule minner fra spennende ferier i hjernebarken din, ser ut som redet til en hasjpusher med dilla på Buddha. En skulle tro at et firma som driver med avansert hjernemanipulasjon hadde litt mer overbevisende lokaler.

Den onde dama: Er stort sett bare lepper og hår, som hun slenger på i alle retninger. Hun har konstant pul-meg blikk, og ruller masse rundt i den mørke tightsen sin

Jeg slenger med håret til du tilstår alt. Legg merke til at fargevaløren på flimmerstreken er annerledes, for å illustrere at du ikke kan stole på noen i den moderne framtiden, unntatt de du kjenner skikkelig godt.

Den gode dama/opprørsdama. Hun er for så vidt kul, men må reddes av kisen hele tiden. Hvordan har hun klart seg som opprører så lenge, når hun er totalt avhengig av at en mann drar henne unna kulene i siste øyeblikk ABSLUTT HELE TIDA?

Action med britisk kostskoleaksent blir sjeldent bra. «Uh, they`re aaafter me. I`m off to play the graand piaano”.
Ganske langt ut i filmen finner helten og hun dama han må redde hele tiden omsider at de må finne disse opprørerne. Så da går de ned en trapp og havner rett i hovedkvarteret deres. Opprørerne har lange frakker og dreads. Wow.

På den gode siden så er han han som spiller faren i Malcolm in the middle med (og Breaking Bad)

Det verste var likevel hvor fullstendig humørløs filmen er. Hora med tre pupper var med, ellers var all moroa fra den opprinnelige filmen borte vekk. Plotet handler om å bytte ut minnet til folk. De som lagde den første filmen, skjønte at dette var litt småkomisk, og lagde en fargerik hurrafilm om det. Britene lager en gravalvorlig og dritkjip politisk blablabla om det. Ikke no «kånsida dat a divåsh» her nei. Grauthuer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s