Artig søppel: Hell of the living dead

Når man plutselig befinner seg på en plattform i Nordsjøen (lang historie) og finner Hell of the Living Dead fra 1980 på det interne videosystemet, så er saken klar: Chtulhu vil at jeg skal se denne filmen!

Introen er dritbra. Hysterisk musikk med blåsere, ala Streets of San Francisco, bare med enklere og lett stressede melodilinjer fra glansdagene til Commodore 64.

Menn i hvite frakker, blinkende knapper store og skinnende som sukkertøy, spaker og målere. Analoge kontrollrom er sweeeeet.

‎”Oh no, the meter`s gone crazy”. Dette blir bra. “My God, the needle is running right out of the scale.”

Ha ha, de har på seg sånne digre labfrakker, sånne virussikre greier i massivt gummi, så får han en zombierotte, tror jeg, inn under drakta og dør mens han lager masse bevegelse under drakta. Når han dør, kommer det grønn røyk ut av et rør ved siden av…?

Dere har kanskje gjettet det, men den grønne lekkasjen på forskningsstasjonen gjør folk (og rotter) til zombier. Nå har stort sett hele gjengen blitt zombier. Det gikk fort. Litt synd på han zombien som i mangel av bedre effekter må nøye seg med å gnage på skulderputa til en av legene.

Professoren konstaterer at “operation sweet death must be considered a failure”. Ja, hele staben din dævva. Er det ikke typisk forskere å innse sånne ting litt for sent?

….nå er det noen som er tatt som gisler her, noen terrorister. Et lite sidesprang i fortellingen, men de kommer vel til poenget snart.

Spesialstyrken fra Interpol ser mer ut som eg av gjengene i Clockwork Orange eller The Warriors. Ikke er de særlig flinke heller – bryter inn døra med rompa og rygger inn…

Den sinte øko-terroristen blir enten dubbet, eller så er lyden litt fucka. I hvert fall stilig når skikkelig sinte folk ikke har leppesynk:)

Nå er terroristene daue, og vi er ferdig med den historien. Spesialstyrken har dratt videre, og pisser på et gammelt gravsted i Goroka. Tror du de møter på zombier?

Nå er det noen helt andre folk her igjen, aner ikke hvem de er, men de er visst i samme jungelen. Og de har med seg en sjuåring med et åpent sår i magen.

Gjengen med den sårede ungen har funnet noen forlatte hus i jungelen. Det er alltid digg. Damene er ganske fine, litt milfalicious.

Mer Commodore64 og 70-tallskrimjazz crossover. Og en zombieprest.

Nå skjedde det mye. Ene dama ble bitt av presten, hun andre fant masse lik i vannet, og har nå møtt en gjeng zombier som hun tror er innfødte. Og jaaa, de møter på spesialstyrken. Som ikke skjønner bæra.

He he he, ungen har blitt zombie, og har spist opp sjåføren. Bad Boy Bubby, baaaad boy.

Ganske bra zombier, da. Av den sakte, rallende typen som jeg liker. Nå står de tre stykk og skyter på ungen, før den fjerde kommer og forklarer trikset med å skyte dem i hodet.

Nå skyter de flere zombier, men det er fortsatt bare han ene som har skjønt det med headshot. Treig gjeng.

Det er fortsatt uklart hva spesialstyrken gjør i jungelen, men det er ikke så nøye, for løper dama naken rundt. Hun er tv-reporter, og kan alt om de innfødte i området. Så derfor. Og siden hun er naken, kan hun gå ubemerket inn i stammelandsbyen…

Stammefolket er til forveksling lik zombiene, og de spiser ekle ting. Antagelig kannibaler og, etter klesrestene i matfatet å dømme. Litt god gammeldags kannibal- og zombiefilmrasisme der, en klassiker.

Masse uggabuggadans og dritsære ritualer, men dama blir visst hyllet som en slags gudinne, eller i hvert fall som en naken dame.

Ting skifter brått i denne filmen. I stad var det begravelse og en gamling som spiste likormer ut av øyet på et lik. Nå er det kveld, jungeldans og stor festivitas.

Aha, om kvelden kommer jungelzombiene. Kvitingene er så klart kveldsmaten deres.

Spesialstyrken, tv-dama og fotograffyren kom seg unna, men nå er det interne stridigheter i gruppa. Dama tar kontroll. Jeg vedder Zombie Holocaust DVDen min på at noen prøver å voldta henne etter hvert.

Jeg blir ikke helt klok på hvor de er. Trodde Sør-Amerika først, men nå er det elefanter her. Istad var det en ugle, og en slags kenguru.

De har ENNÅ ikke skjønt det med å skyte dem i hodet, selv om han ene har sagt det fire ganger.

Aha, nå har jeg skjønt det med dyrene. De har tatt en Ed Wood og lånt film fra ulike naturfilmer. Rett som det er klemmer de inn et shot av en fugl som stuper i vann eller et dyr som løper over en slette, alltid med helt annen lyssetting og bildekvalitet enn resten av filmen. De er visst på Ny Guinea, uten at det gir videre mening.

Nå har de funnet et tomt herskapshus i jungelen. Som plutselig er fullt av zombier, inkludert ei gammal kjerring. Huset er omringer av zombier og gosh, we`re in a pickle.

Zombiehender gjennom plankevinduer. Ja, det er med her også.

De har ennå ikke skjønt det med å skyte dem i hodet. og han eneste som vet det, har blitt gal (igjen).

Ånæææi, motorstopp, akkurat nå som de var i ferd med å komme seg unna. Utgjort, asså.

Og så noen bilder av flaggermus, og så var de ute av den knipa.

Etter en snarvisitt gjennom er ørken, og litt arkivfoto av pelikaner eller noe, fant de en båt og kjørte…til et eller annet sted. Men nå er de i hvert fall ved forskningsstasjonen der alt startet.

Forskningsstasjonen er så klart full av zombier. Den ene soldaten blir så forfjamset at han glemmer å skyte dem. De andre glemmer det også, så han blir kidnappet.

TV-dama vet så klart alt om hva som har foregått på forskningsstasjonen, sånn helt plutselig, og det var en plan for (masse patos) bekjempe overpopulasjon av jorden, ved å få folk til å spise hverandre.

Bra plan, da. Kunne funket.

Ha ha, de river ut tunga hennes, og en zombie stapper hånda opp i kjeften på henne og trykker ut øynene.

Alle dævver.

Og nå har zombiene kommet til sivilisasjonen. OG FOLK VILLE IKKE HØRE PÅ ADVARSLENE. Alle dævver. GOD HELP US IN THE FUTURE! Er visst en italiensk film, det stemmer godt med den dårlige leppesynken og hangen til snåle jungelfolk. Skitfilm. Men litt gøy.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s