Kill Kenny: Fritt vilt 3

Det var ikke helt etter planen, men plutselg satt jeg og så Fritt Vilt 3, og fikk en positiv overraskelse. Jeg pleier ikke å ha så store forventninger til filmer med tallet 3 i tittelen, og denne hadde da også sine svakheter, men i sum så var den ikke så verst. Jeg synes den var bedre enn Fritt Vilt 2, hvor jeg syntes de bare drepte den samme fyren om og om igjen. Og passende nok innspilt på et sted i Gudbrandsdalen som heter Helvete. Flotte naturbilder trekker opp, samt at de klarer å bruke naturen som et ukjent og nifst element for byungdommene.

Det er noen formalia man må gjennom i slike filmer, og vi blir introdusert for en gjeng ikke helt smarte byungdom på tur i skogen. Greit det, men de blir iblant litt for dumme. Som at de ikke har tatt med mat til overnattingsturen (ingen av dem ser ut til å bry seg nevneverdig om det heller, de forblir like raske og energisk etter tre døgn uten en matbit). Grensen går likevel når det viser seg at de ikke tatt med seg mer alkohol enn 6 flaskeøl. Ærlig talt: Så dum går det ikke an å være.

Filmen starter med andre ord ikke særlig bra. Den smålekne vitsingen mellom karakterene ved leirbålet er også bare noe vi må lide oss gjennom før helvete endelig kan bryte løs.Skuespillerne er dog ikke så verst, selv om de feiger ut på toppløsbadingen.

Ganske raskt kommer de i gang med uhyggen, og da tar filmen seg opp. Forfølgelsesscenene er godt satt sammen. Filmen har flere gode spenningsscener, som scenen i elva og scenen ved bilen. Det er også en del gode naturbilder her, og de klarer også å bruke naturen som et element i selve handlingen, ikke bare som noen fine bilder de slenger inn der det er plass.

Som nevnt har man ikke alltid de største forventninger til den tredje filmen i rekka om en gjeng byungdom i skogen som må sloss mot en psykomorder, som de dreper om og om igjen uten at det hjelper, men Fritt Vilt 3 var en fin vri på sine forgjengere.  I kronologien ligger den før Fritt Vilt 1, og forteller oss litt mer om tilblivelsen av psykomorderen. Dette fungerer bra.

Ikke gjør som meg: Jeg begynte å se for meg at morderen med hetta var Kenny fra South Park. “Kenny killed them. You bastard”. Da ble det vrient å ta filmen på alvor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s