Artig søppel: Detention (2003). *SPOILERS*

Showtime svikter ikke, og serverer god crap fra 2003, med selveste Dolph Lungren som bebrillet gym- og historielærer, som starter dagen med å slå ned og avvæpne en elev. Dette går veien.

Det er en klassisk high school der alle elevene ser ut som om de er minst 25 år gamle. Kanskje de har hatt gjensitting i 10 år?

Soldier…Teacher…Hero! Beinhard tagline.

Historielærer Dolph er skikkelig dyp, og forklarer at det ikke handler om å ha flest soldater: Who ever is most committed wins! Damn right.

Hva i…. Lærer Dolph har seg med en av elevene… nei, vent, det er en av de ansatte, som er like gammel som elevene.

Lærer Dolph har en gjeng forvorpne ungdommer til gjensitting. De er frekke i kjeften og  tøffe i trynet og alt det der. Men så kommer le grande twist: En voldelig dopgjeng har funnet ut at de skal bruke skolebygningen som base for sine voldelige dopgreier. Makes perfect sense. De må riktignok drepe en fyr for å i det hele tatt komme seg inn i skolen, men når det gjelder å være inkognito så… Nei, forresten, det er ikke inkognito i det hele tatt.

He he, alle de dopfolka har hår i de merkverdigste farger og masse tattiser og nagler over alt. Og de sier alle replikkene sine med en bøtte beinhard patos. Og de er ikke forberedt på hva som bor i denne historielæreren.

Hm, ja, han eleven fra the hood skjønner med en gang at det er skudd, fordi han kjenner selvsagt den lyden.

45 minutter ut i filmen er det fortsatt særdeles uklart hva planen til dopgjengen egentlig er. Bare at elevene og læreren står i veien, så de må utryddes. Heldigvis er skurkene like dårlige som stomtrooperne til å skyte. De treffer ingenting.

Selvfølgelig. På scenen i dramasalen står røykmaskinen alltid på.

«Shoot them, Victor, shoot them in the bum». Flott  replikkJ

Aha. Skurkene bruker skolen som base, fordi det går en slags gang som leder ut I et kumlokk midt I en vei, og akkurat der stopper en politibil for rødt lys, så da kan de bare krype ogg og feste en dings under politibilen som gjør at den ikke virker, og så er det bare å skyte politiet og ta bilen som inneholder masse heroin, som egentlig var på vei til destruering. Makes perfect sense.

Ha ha, historielæreren spruter noe brennbar væske i trynet på ene skurken, men han tror bare at det er vann…  og når han kaster fyrstikken, så begynner bare armen å brenne.

Oh yeah, motorsykkel i skolegangen. Dette minner meg om Nuk`em highJ))

Motorsykkel til tross: Han klarer ikke å ta igjen fyren på rullestol. Og klarer i hvert fall ikke å treffe ham.

Jeg liker måten de bruker de ulike skolerommene på. Drama i dramsalen, kjemikalier i kjemirommet, og nå har de funnet noen pil og buer i gymsalen, og byggen en slags borg av høyballer.

Lærer Dolph har så klart noe krigserfaring, kom noe flashback-greier, og nå har han funnet en skuddsikker søppelbøtte som han bruker som rambukk/tanks.

Skolen her har et bilverksted også. De har alt. Og nå kjører en av elevene bil i skolekorridorene.  Nice.

Dette var en serrjøst over the top kakadue av en kalkun. Flottings! Men kræsj- og bangeffektene var litt dølle, mest hvite gnister som føyk hit og dit.

Advertisements

One thought on “Artig søppel: Detention (2003). *SPOILERS*

  1. Pingback: Svanesang for Showtime | VideoWold med GladWold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s