Artig søppel: Repo The Genetic Opera

Som tidvis søvnløs kanalsvitsjer får man I blant se et og annet merkelig. For eksempel Repo: The Genetic Opera (2008) på Showtime. Jeg har ikke hørt om den før, men plotet er et firma som driver med organtransplanasjon. Og som tar organene tilbake hvis du ikke klarer avdragene. Dette frister så klart.

BTW there will be *SPOILERS* ,i den grad jeg klarer å henge med på handlingen.

BTW: Det er i fremtiden, så klart.

En Marilyn Manson-aktig krabat redegjør for plotet, på rim, i en slags rock-opera hymne. Ja, alt synges så klart. Det er jo opera. Dette er så sært at det kan bli kult.

Uttrykksløse leievaktmorderdamer med miniskjørt, blå lepper og digre gønnere er i hvert fall snasent nok.

Marilyn Manson-skapningen er gravrøver. Han stjeler blå gugge fra nesa på likene. På oppdrag fra de kyniske multikapitalistene så klart, for sånn har verden blitt, nemlig.

Goth-dame er sint på foreldrene sine, og synger: I’m infected by your genetics. Damn this infection, why is my genetics such a bitch. Dette er akkurat så aggressivt og pompøst som det skal være.

Det er blod og innvoller overalt, og masse goth-greier. Og alle er sinte på foreldrene sine. Eller etablissementet generelt.

Sexy sekretærmorderbabes med nettingstrømper og gassmaske som sitter i en limo som kjører sakte over en kirkegård hvor det er masse fakler. Det må man jo bare like.

Det er ikke så mye historie som fortelles da. Det er mest folk som erklærer enten sin dødsangst, eller sin ulykkelige anger for fælt de har gjort, eller sine planer om å ta over hele verden. Det er vel sånn opera er.

Innimellom sangene tar Repo-man og henter tilbake organer fra de som ikke kan betale, på monty python-vis.

Den blå gugga som Marilyn drar ut fra nesa til likene, er visst et slags dop. Alle goth-jentene vil ha det, og forguder Marilyn. Bortsett fra vår goth-jente da, som er litt mer emo.

I remember. I dismember. Jepp, det er Repo-mannens sang. Men inni seg er han trist.

Vår goth-emo heltinne gjør opprør mot faren sin. “I`m seventeen”vrælsynger hun, til oppmuntrende nikk fra Joan Jett på gitar. Ogre fra Skinny Puppy er også med. Han spiller Pavi, som går med en slags hudmaske. Han liker å drepe jenter og ta av dem ansiktet. Pavi gets laid.

Den tjukke kapitalisten synger om at gold makes the world go round, men han er også lei seg og ensom inni seg. Og han vil ha goth-emo-jenta. Fordi han liker ikke faren hennes i det hele tatt.

Organfirmaet arrangerer fuckfest i operaen…javel. Pleier jo å være mye sex og dreping i operaer, makes perfect sense. “Pavi gets laid”.

Som marilyn-fyren synger: Goth opera. Blood saga. Sometimes I wonder how we ended up here. Det kan du faen meg si. God help us in the future:)

Konklusjon: En festlig film. Den er merkelig og far out på en morsom måte, så den er å anbefale. Litt sånn rocky horror for de som har gått lei av rocky horror. Jeg hadde elsket å se Repo i en sal med feststemte tullinger.

Advertisements

2 thoughts on “Artig søppel: Repo The Genetic Opera

  1. Hi just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading
    properly. I’m not sure why but I think its a linking issue.

    I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.

    Like

  2. Pingback: Svanesang for Showtime | VideoWold med GladWold

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s